DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

1. ročník 2014

 1. ročník Bohumínského canicrossu  2014

 

82. To je počet závodníků, kteří se účastnili 1. BOHUMÍNSKÉHO CANICROSSU. Pro mě ještě do včerejška nepředstavitelné číslo. Moje původní představa byla, že pokud přijde 40 závodníků na první ročník bude to úspěch. Velký, ale příjemný omyl A to nepočítám diváky. Opravdový velký dík všem, kteří se závodu zúčastnili a vážili mnohdy i dalekou cestu !!!! Pravdou je, že tak vysoký počet lidí přináší s sebou i věci se kterými jsme nepočítali a mě osobně zaskočily. Byly chvíle, kdy jsem nevěděl co dříve. Naštěstí jsem měl kolem sebe skvělé lidičky, kteří makali na 110 %. Závod odstartoval pěkným vystoupením tanečního souboru KATES. Děvčata se po vystoupení ochotně a odpovědně chopily i práce pořadatelů. Jako první odstartovala kategorie rodičů s dětmi, kteří běželi 100 m. Nadšení bylo vidět na všech stranách - rodičů, dětí i psů. Další kategorie byla mladší žáci. Tato kategorie byla nakonec nejpočetnější. Z 8 předběžně přihlášených se vyklubalo 23 závodníků. První kategorií, která při běhu opustila i areál s hřištěm, byli starší žáci, kteří vyrazili na trať dlouhou 500m. Po vyhlášení předchozích uvedených kategorií se na trať dlouhou 800m vydali junioři a po nich muži a ženy.Ti měli nejtechničtější a nejdelší trať a to 2650m. Na start se nakonec postavilo 31 závodníků. 21 žen a 10 mužů. Po doběhnutí posledního závodníka proběhlo vyhlášení, kdy prvním třem závodníkům předával ceny, medaile, diplomy a poháry k mé radosti místostarosta Bohumína pan Igor Bruzl. Všichni závodníci také obdrželi po doběhnutí do cíle krásnou placku s canicrossovou tématikou na památku. Na úplný závěr proběhla jízda psím spřežením od mushera Dana Navrátila pro zájemce z řad dětí. Celý závod také doprovázela možnost vyzkoušet si agility pod vedením zkušené instruktorky Kláry Bojdové, které i předvedla, jak to má fakt vypadat. Děti si mohly vyzkoušet i drobné soutěže jako házení na panák, na koš.

Závod dle mého názoru dopadl dobře. Nedošlo k žádnému zranění a všichni doběhli v pořádku. Závod si nakonec vyzkoušelo mnoho lidí, kteří netušili co to CANICROSS je. Tím byl naplněn můj hlavní cíl a myšlenka. Opět jsem se utvrdil, že cesta do mushingu vede hlavně přes canicross, který je základní individuální kategorií.

Na závěr bych strašně rád poděkoval všem, kteří se na celém závodu nějak podíleli.

1. Největší díky patří určitě Domu dětí a mládeže Bohumín, který zajišťoval spoustu věcí, kterých bylo tolik, že bych je nestačil ani vyjmenovat. Ale určitě veškeré technické vybavení, drobné odměny pro děti, poskytnutí nádherných medailí a ještě krásnějších pohárů a spoustu dalších věcí.
2. Městu Bohumín za podporu a za umožnění pořádat závody v tak pěkném areálu jako je Fit areál Gliňoč. Mnoho přespolních závodníků nám tento areál závidí.
3. Firmě Mazlíci Ostrava za poskytnutí cen - pochutinek pro pejsky.
4. Firmě Non-stop Dogwear za ceny pro závodníky a za zapůjčení postrojů a opasků bez kterých tento závod nelze pořádat.
5. JSB Match Diabolo a.s. Bohumín- Skřečoň za umožnění proběhnutí jejich areálem.
6. Tanečnímu souboru KATES za vystoupení a také za jejich pomoc a ochotu při celém závodě.
7. Danovi Navrátilovi za svezení dětí psím spřežením.
8. Firmě JANE-interiéry na míru (stolařství) v čele s Tomášem Netrim za pomoc při stavění trati, pomoc na startu, půjčením postrojů, opasků a hlavně tažných psů.
9. Petrovi Šostokovi za pomoc při stavění tratě, pomoc na startu, půjčení postrojů a půjčení psů.
10. Kláře Bojdové za ukázku agility a možnost vyzkoušení.
11. Honzovi Fedorowiczovi za fotodokumentaci celého závodu.
12. Jardovi Kalousovi z DDM Bohumín za bezchybné moderování celé akce.

13. Magdaléně Jedzokové (vedoucí knihovny Bohumín) za grafický návrh pamatných placek 1.CC Bohumín

13. Celé rodině ze pevné nervy se mnou (mojí ženě Lucce a sestřenicím Martině a Lence).
14. Všem závodníkům za bezproblémové chování a účast !!!!!! Moc si toho vážím.

Příští rok naviděnou.............